Saturday, December 13, 2008

RHB Mega Auction Day 13 Dec 2008

Aku baru sampai rumah… sebelum masuk tidur.. aku nak update sikit cerita hari ini.. pagi tadi, RHB mega auction di Renaissance Hotel, ramai juga member2 PMC yang masuk membida. Aku dan Malau (husband Junny) masuk untuk lawyer aku, Junny, Pie dan Tuah masuk Tiara Beach Resort dan Desa View Tower, Megat masuk Vista Prima, Mercly masuk Vista Pinggiran, Nahar masuk Kota Damansara.


Keputusannya…


Junny : called off
Megat : Menang at RP
Pie : TBR menang at RP
Tuah : called off
Nahar : called off
Mercly : kalah bid. Last priced at 89k. 6 bidder masuk rumah ni. Sempat jugakla Mercly merasa angkat paddle bid.


Tahniah untuk Pie. Lepas ni TBR under PMC akan ada 3 unit. Horeyyy… Lepas bid kita orang lunch kat Pelita Nasi Kandar. Ni aku dah ngantuk.. nak tidur.. malam ni kerja la… seperti biasa.. saper2 bosan leh temankan aku kat shoutbox malam ni.. hahaha.. ni ada gambar orang menang rumah tengah tunggu giliran.. lama tunggu.. lot number 215.. Tuah siap baca paper sambil duduk atas lantai..

*cerita lawak: ada orang kaya bawak motor besar.. datang bawak bank draft je. Pastu takde duit nak bayar stamp duty. hahhahah.. sape tu??


Malau, Nahar, Pie dan Tuah kebosanan..

Bosan sehh tunggu giliran nak bid..

Aauction hall Ng Chan Mau di Renaissance Hotel






17 comments:

First Timer Auctionee said...

Aku pagi tadi pun ada gak pergi sana... first time masuk auction nie.. aku ader gak nak ko dengan si Pie tapi aku tak sempat nak tegur pasal aku tengah bengang sebab aku tercicir bank draft aku ( bodoh giler). Aku tak risau pasal bank draft tue boleh cancelled kat bank nanti, alih2 biler aku dah sampai umah, orang Ehsan Auctioneers call kata diorang ada jumpa bank draft aku. Diorang cakap diorang ada buat annoucement, tapi aku dok kat situ sampai jam 10.30 takder pun dengar.. Korang ada dengar tak? Aku fikir2 mungkin takder rezeki kot pasal sebelum pergi tadi pun aku ader gak alami a few things macam bagi sign tak elok jer kalau aku proceed bid rumah tue. Anyway, next week plak aku try lagi sekali utk bid rumah auctin. Fikir2 memang lawak dan bodoh giler..

pie2020 said...

hahaha ... sapa tu fariss .. aduhss ....wa hangin betul llahh... nak masukk bidd takde bawakkk cashh lebih .. hahahahah ..

kelang said...

aku pon ada kat situ pagi tadi.. nampak pie tengah register, tak sempat nak tegur, sebab carik kawan.. called off jugak.

jeguk said...

faris....itu org kayo first timer bid umah lelong ke??..ahaks..aku dulu masa first time bidding umah lelong x tau ada kena bayar stamp duty n mesti kena top up duit if menang lebih drp RP...nasib baik menang RP...duit kat wallet ngam2 cukup tuk bayo itu stamp duty...
...fuhh lega..da la xdemember waktu tu...moto beso??orang kayo??siapakah orang itu???xde duit bayo stamp duty???heheheh....

topeq said...

tahniah la yg menang tuh... sape yg ade mtor besa ngn mng bid pg td...tuah ke...ehehe...

bird said...

sorang masuk bid tak bawah cash.. sorang lagi plak masuk bid tercicir bank draft.. mmg sah orang kaya huhu..

peruzz said...

adus.. nk panggil cane ni.. encik first timer auctionee ker..hehe.. mgkin betul gak tuh.. belum rezeki.. try lagik mggu depan.. mana tau dapat yg lagik cun ker..
tu org kaya muto beso..takder duit cash dalam poket maa.. dalam asb sudah kepuk2..hehe

Anonymous said...

rileks je tgk otai2 pmc bid umah.yg baca paper,sandar kat dinding tu...semua ni dh rutin harian diaorang.tuah..cuba lagi nanti..bukan rezeki ko tu.
bugee

Diver said...

Biasa la...
apply pengurusan kewangan berhemah..
otai dan anak buah, dua-dua nak praktiskan semaksimum mungkin..
ha..ha..
next time, kena cabut undi , siapa nak preparekan RM50 tu..
kekadang tu, kelako juga kan!

Diver said...

Kawan terget di Sek 7, SA..
dua-dua call off,..
hampeh betul la..

InsyaAllah,..rezeki lain datang nanti..

fariz said...

lama giller tunggu...pie punya turn 200++...aku baru bukak paper jerk..dah sampai turn pie...kemas..terus gi kaunter....(sambil memandang dan gelak2 kat pie, die mintak duit faris..hahaha.....)

iallah next time ada rezeki aku....n org lain....

1st time gi auction..teruja gak lah....

-tuah-

gjie said...

faris, sy ade gak dtg pi bid kt jtr auctioner(tp x menang)..tp x nampak hang pulak..

Diver said...

Next time,..
PM dia orang ni awal-awal..
minta pakai name tag ...
atau...ko yang pakai name tag..

faris said...

ala.. korang semua turun auction mana nak tegur kita orang ni.. masing2 orang kaya.. hahahah... tuah.. standard tu.. kau akan jumpa brader2 yang tak join orum kita.. tapi masing2 dah ada beberapa bijik rumah juga.. kalau nak sembang ngan org2 camni.. jumpa di auction kecik2.. auction mega ni busy..

bling2 said...

klo g auction kecik ko akan jumpe muke yg ko rase cam pernah nmpk. haha
psl, org yg same..hehe

tp aku still xdpt cari info auction kat pejabat tanah walaupon aku slalu g sane buat keje... huhu

diaorg kate tampal kat notis board tp aku xjumpe plak. huhu

mercly said...

pergh kalah teruk aku...sejak VP masuk blog ni harga mencanak2 naik. bidders pun ramai. takpe pengalaman tu penting. next time Gadget..next time..

CARJUNK said...

Wahh..Syok plak aku baca dan tgk gmbr pasal lelong korang nih. tangan dah gatal nk angkat nih tp duit tak cukup lg...hahaha..

Mercly:sifu faris dah buat post pasal VP, tuh pasal famous semacam. dulu awal2 takde sapa nk..Try lg bro.
ada banyak nk kena lelong situh. aku tengok kosong jer..umah dara,tak pernah ada org duduk pun ada lg.

Home Loan Calculator

Loan Calculator
Free loan calculator by Bankrate.com