Thursday, May 28, 2009

Lelongan 28 May 2009 : Hari kelam kabut..



Untuk lelongan 3 hari terakhir bulan May ini, sememangnya sangat2 mencabar bagi aku dari segi masa, kekuatan dan ketahanan minda aku. Total bidder untuk bulan May ini, lebih dari 60 orang yang register dengan aku, tapi untuk 3 hari terakhir ini sahaja, 25 orang (hampir separuh dari pembida memberi tumpuan pada 3 hari terakhir bulan May ini!!). Jumlah yang sangat ramai untuk aku handle. Ada yang pergi sendiri, ada yang Satu Solution bid kan.. ada yang perlu di survey dan macam2 lagi la.. Untuk hari ini.. bermula dengan kelam kabut sebab aku tak jumpa ic Wida.. hahahahaha.. pagi2 aku dah call dia minta dia emailkan semula.. pukul 9.30 pagi baru dia dapat emailkan. Bri kena tunggu sampai dia rcvd email tersebut, dan kemudian print, baru gerak ke auction. Auction start pukul 10.30 pagi.. haih.. lepas tu aku dah gerak ke KL.. Bri pulak kata ink habis.. tak dapat print.. gila kecewa aku.. kena jumpa Bri juga sebab nak pass authorization letter. Once jumpa Bri dia kata dah dapat selesaikan masalah dia.. dapat print ic Wida.. ok.. aku terus gerak ke NCM untuk membida.

Untuk lelongan sesi pagi.. keputusannya..

TBR.. Property Auction House.. Wida menang at 78k.
Condo di Puchong.. Heritage Auctioneer.. Bird yang mewakili sepupunya, menang at RP 85,293.00
Town House di Shah Alam.. NCM.. Azli menang at RP 180k..
Desa Pantai Flat.. ABR Auctioneer.. Khairul menang RP 70k..



Selesai lelongan lebih kurang 12 tengahari.. makan dulu.. sementara tunggu kontrak siap.. Bri dan Abang join sekali. Aku pulak kena berkejar ke CIMB UPM untuk urusan cash kan cheque dan buat bank draft untuk lelongan sebelah petang.. Pukul 2 petang kesemua bank draft siap.. terus gerak ke tempat lelongan..

Lelongan sesi petang..
Apt di Bangi.. Ehsan Auctioneer.. JuruUkur tewas..
Condo Penara.. Ehsan Auctioneer.. called off
Apt di Taman Kosas.. NCM.. Wakif menang RP at 85,293.00
Condo di Bukit Keramat.. Eszam Auctioneer.. called off
Condo di Bukit Jalil.. Sejahtera Auctioneer.. Khairul tewas.. RP 137,700.00 naik kepada 158,000.00

Esok akan bersambung lagi siri2 lelongan kelam kabut..
Tahniah kepada kesemua pemenang..
Aktiviti semalam..

Wow.. aku ada 2 access gold card untuk VM
TT Gersang..

19 comments:

Wida said...

Mak aih.. dramatik jugak cerita pasal IC aku.. ingat ok je.. sebab ko cool je call aku..betulla orang panggil ko cool..

Condo Bukit Keramat ni..Gurney ke?

Terima kasih ye.. Semoga acara kelam-kabut esok berjalan dengan lancar.. heheh..

jeguk said...

tahniah wida...best arr,...da ada unit kat TBR...

fariss..ko memang cool..;)

kelam kabuttt...tapi masyukk maa..

ska said...

pagi tadi aku ade kt NCM..lepas anto bini keje (OSK) singgah jap sbb kebetulan ade member kt dalam tu...ternampak ko faris..pakai baju merah..ingat nk tegur tp nampak ko masuk pastu bid pastu kuar terus.. tak nampak kelam kabut pon..anyway tahniah...kekekeke

zull said...

kesian pulak tengok ko terkejar2 camnie...x per la lepas nie kitorang semua blaja bid sendiri la..tp kena belaja ngan sifoo faris dulu la...

peruzz said...

mat kooll.. mat kooll kawan ku... anda mmg kool la broo.. hahaha
tahniah kepada semua yg dapat umah ini harii.. yg tak dapat ..sile cube lg..
wida.. kalo da rezeki.. tak kemana..macam2 dugaan..ink abes la ape laa.. tp kalo da rezeki.. tak kemana.. dapat jgk laa..tahniah kawan...
zull.. gud luck utk anda jgk nnti..

bird said...

pergh.. memang kelam kabut!.. memang tak cukup tangan kalau korang hari2 camni..

faris said...

Ska : Naper tak tegur.. aku menang RP je tadi untuk client.. sebab tu sekejap sangat.. tapi yang lecehnya nak tunggu giliran la..

Saiful said...

kelam kabut tapi takpe..petanda bisnes kencang ..kira bagus la tu..

wakif said...

ya betul... makin kencang nampaknyer... lepas ni aku kena rest dulu baru boleh pikir project ke-3... anyway base target tahun ni kira dah capai....

wakata said...

Waahhh..ini org mmg cool tahap gaban.

skali je aku tgk dia agak cemas...haha

wakata said...

wakif,

tak sangka ada gak geng pgb. haloo

ex-pgb
wakata

MattDemon said...

Wida..tahniah dapat TBR..leh la berjiran..:)

Faris memang cool..sepam rokok pun slow2 je...gulung2 asap...keke

wakif said...

@wakata,

hihi pgb ek? ko mana skang?

peruzz said...

oo.. bro wakif n bro wakata ni geng2 pgb rupanye.. patutla kayoss..
korang mesti slalo gi training kann??SKG bape geng.. kalo kebetulan training..n wa jg.. leh la lepaq2 skalii..tu pn kalo bro2 sudi laa..hehe

wakata said...

wakif

wa sudah resign thn lepas.hehe.

peruzz..

rasanya kiterong yg segan lepak ngan sifu peruzz...byk ilmu ini org. bleh bagi tips hantaran 8 dulang emas tu?hee

wakif said...

@wakata... dasatlah hang dah resign dah...:) aku tgh cari harta lagi kot2 nak resign lagi 4-5 tahun...

@peruzz...skg19 bro hihihi.... ko skg bape?

peruzz said...

wahh.. org kaya wakata sudah resign kaa.. bape umo ni.. nampak cam muda lg.. muda2 lg suda resign.. mmg pawer la broo.. ke skrg suda masuk kompeni yg lagik pawer punyerr..hehe

wakif
tlg la.. nk gelak aku dibwatnye bile tanye pasal skg..
wa kerani cabuk saje maa..
kalo skg..loan wa takder la sangkut2.. hehe.. skg19 erk.. kang kalo wa ade jg training tuh.. wa try usha2 nama bro.. hehehe

azlie said...

faris, saje nak update townhouse shah alam tu. aritu survey mcm dah lame tinggal, ni aku dah pecah masuk rupe2nye ade student unisel sewa situ 1k sebulan.. rumah ok la cuma parquet atas mkn anai2 sikit. pastu owner lamanya lawyer hohohohoho

sourplum said...

NCM tu ape ek

Home Loan Calculator

Loan Calculator
Free loan calculator by Bankrate.com