Monday, May 11, 2009

Pembukaan Tiara Beach Resort 2 bilik oleh PMC

Tengahari tadi aku melawat rumah2 client Satu Solution yang dalam proses mengecat, sepatutnya petang tadi siap, tapi aku belum berkesempatan tengok lagi. InsyaAllah esok aku akan tengok Apt C tersebut. Bila Apt C siap, kerja baikpulih Condo Penara sepatutnya telah dimulakan. Aku sempat ke Condo Penara tingkat 4. Since pelajar2 perempuan tersebut telah mula menduduki unit tersebut bermula bulan ini, bermula jugalah komplen2 tentang keadaan unit tersebut. Satu Solution juga yang kena settlekan.. antara komplen yang aku terima tadi.. kipas slow.. power point dekat tv tak boleh guna.. lampu bilik kejap menyala kejap tak menyala.. semua tingkap ketat.. sinki bilik air tak boleh guna (susah nak gosok gigi).. dan ada la beberapa yang lain.. haih..

Settle kerja2 aku, Pie ajak ke Tiara Beach Resort untuk pembukaan unit ke 3 yang di uruskan oleh PMC. Pembukaan unit TBR ini memerlukan driller, tukul besi dan lain2 barang dalam toolbox aku.. apalagi.. pecah rumah la.. heheheh..

Unit ini dahulu di uruskan sendiri oleh ex-owner, jadi.. management pun tiada kunci untuk unit ini. Sebab tu la Pie kehulu-ke-hilir-cari-lock-smith-nak-buka-unit-ni-sendiri-tapi-dekat-PD-takde-locksmith. Last2 terpaksa buka unit ni sendiri. Kunci yang digunakan adalah dari jenis yang sama unit Cyberia Cressent yang Pokl-WanAzmi-CtFarazila menang dari lelong baru2 ini, jadi, kalau aku pun tak reti nak buka sendiri.

Masa Pie tengah berusaha buka unit ni, Cengkok dan Hafiizh pun sampai bagi sokongan moral. Diorang memang duduk PD. Akhirnya unit berjaya di buka.. lepas tukar kunci lock baru dan tengok keadaan unit, kita orang pun lepak sembang di bawah.. Minum 100plus RM5.50 satu tin.. hahahah..



9 comments:

sourplum said...

ape mahal sgt 100 plus tuh
RM5.50 / 5 = RM1.10 (tesco pon murah agi) =P

topeq said...

org2 kaye minum..100+ rm10 pon tara hal punye...heheheh...

pie2020 said...

wowwo ... airr tinn RM5.50 ... orang kaya jee beli air kat sini

naz said...

5.50 tu biasa la bg sifu...sikit punya hal lah.Ada lagi Nasi lemak RM 10..

memang org yg g tiara dan yg beli tiara byk duit la hehe

tp unit tiara tu memang ok.. 2 bilik besar.

syada said...

saya nampak afrina jln2 ikot bapak dia..kalo faris plak noura..sume ank pompuan je neh yg ikot..hehehe..

p/s: air tin uitm adalah 1.50 setin.

hani said...

pas balik ikut ayah dia...afrina komplen
..x besh ikut ayah...
naper?.....ayah g pecah pintu (siapp citer ngan aksi sekali camna ayah pecah pintu)..
mandi swimming pool tak?..
tak (ngan muka sedey)...

hehhe..pas ni mesti dia dah x mo ikut ayah g wat kije agi,....

Wida said...

huhu..sedihya afrina.. swimming pool besar memanggil2.. xleh mandi..

k.aida said...

hahahha... yup.. tul la afrina.. x best ikut ayah.. gi pecah pintu, pool sikit punya besar dapat jeling jek...

kalo anak wa mau berguling2 situ nampak pool, selagi x dpt xleh balik...hehehe

ps- wat keje apa2 pon, teruk ke ringan ke, last post musti ado gamba makan .... MAKAN MAU SEDAP.... heheh

halim said...

Faris, sekrang masih buat service pecah rumah tak?klu ada, saya nak service untuk bukak unit kat TBR..

Home Loan Calculator

Loan Calculator
Free loan calculator by Bankrate.com