Saturday, May 30, 2009

Penamat Lelongan Kelam kabut bulan May. Kemenangan!!





Lelongan kelam kabut di teruskan untuk hari yang terakhir.

Keputusan hari ini :

Standard Chartered : Condo di Melaka. Pie menang. RP 62k, menang at 86k
Bank Islam : Condo Gurney Hights. Uncle Dodi menang RP at 166k
Ambank : Apt di Bandar Sunway. Haniff menang. RP67k, menang at 89k
Ambank : Apt di Kajang. Khairul menang. RP 57k, menang at 97k
Ambank : Apt di Sentul. Ken tewas. RP 67k, last price 102k.
Eonbank : Apt di Kajang. Wan azmi tewas. RP 88k, last price at 108k.
Eonbank : Penara. Called off.

Bermula pagi tadi, lepas bangun tido pukul 8.00 pagi.. siapkan semua dokumen untuk lelongan hari ini. Mandi manda.. pukul 9.00 gerak. Tempat pertama, jumpa Kak Aida untuk mintak sign, jumpa dengan Wan Azmi sekali untuk pass ic Mawi. Terus gerak ke KL menuju ke Hotel Equatorial.. pass dokumen lelongan kak Aida pada Pie. Jam pukul 10.20 pagi. Lelongan Bank Islam bermula pukul 10.30pagi. Eerrkk.. aku sampai di Ehsan pukul 10.35pagi. Parking depan bus stop.. nasib laaa kalau kena saman… Sampai di kaunter, register unit Gurney Heights. Auctioneer cakap.. kami memang tengah menunggu awak.. heheh.. aku nampak aku sorang je bidder untuk unit ini. Dah tau dahh.. RP.. tak suspend dah.. Cuma tunggu giliran sahaja..

Bri hantar sms.. LP menang at 89k..
Mawi sms wan azmi pulak.. SR sold at 95k.. (sebenarnya 97k)..



Lepak di Pelita..
Pie bagitau dia menang at 86k..
Lepas ni nak gerak ke Gurney heights dahulu..

Semalam punya cerita…

Masih kelam kabut. Paginya patut ada lelongan Penara. Called off juga.
Keputusan semalam..



Cyberia. Tewas. RP 171k. Last price 200k++
SR Kajang. Khairul menang at 97k.
Apt di Cheras. RP31k, Pokli menang at 45k.

3 tempat lelongan yang berlainan. Aku ke Tancorp, Bri ke Ehsan dan colleague aku dari Kim ke PAH. Selesai lelongan, masa untuk berehat sebentar. Aku ke puchong untuk buat bank draft lelongan 30 May.

Recharge my energy..



Ambil Bri di office. Gerak ke Putra Perdana, inspect rumah yang dah siap wiring.
Selesai di Putra Perdana.. TT sampai pukul 2 pagi di RJ.


Esok lelongan.. ic Mawi.. Wan Azmi tak collect lagi..
Authorized letter kak aida nak kena sign.. Standard Chartered mintak..
Aaahh.. tak sempat buat malam ni.. esok pagi kena settlekan..

14 comments:

Wida said...

Waaaa...Gurney Heights!! RP lagik!!Wa sukaa.. congratz Uncle!!.. wa pun minat gak rumah ni.. tp cukup2la dengan projek yg ada dulu.. kalau ada rezki in the future.. insyaAllah ada..

peruzz said...

tahniah kepada seme pemenang...
byk jgk org menang ari ni..tahniah2.. besh laahh

Saiful said...

tahniah kepada semua pemenang..

gjie said...

waa..congrats..bestnye dpt RP..xyah sesusah nk bid..;-)

p/s:cyberia 200k++?..bia betik!!..

-ImanMuhriz-

K.AIDA said...

WAH... BESTNYE UNCLE... DAPAT RP LAGIK... WA MENGIDAM DAPAT RP, X PENAH LAGI DPT RP, HUHU....

GURNEY HEIGHT TUH DULU MASA TAUN 2002/03 OWNER DIA BELI PONG 160/170 TUUU.... GILER UNTUNG UNCLE...

MITOK BLANJO NASIK BELAUK ITIK SERATI SA UNCLE....EHEHEHEH...

din said...

weh,

aku kalah la umah kat shah alam..
lawan ngn budak melayu...

aku rasa macam penah nampak budaknya...

kalau bawak ko mesti dapat kautim ngn dia...

takpelah takde rezki...

dodi said...

huhu.. nantikan gambar2 hangat geng 6 pemecah rumah gi usha gurney heights haha..

thanks satu solution!. kelas abis!
nanti kita celebrate di William.

p/s: Bri.. make sure cerita DVD sambungan tempat yang sama.. kalau tak kensel william... wow!

dodi said...

Aida.. bleh bleh.. huhu..

pOkLi said...

best nya tgk orang main rumah besar2....kita main rumah flat jer...huhuhuhuhu...anyway terima kasih pada kawan2 yg tolong bid...tolong kautim.....teringin nak beli rumah pada RP....:P...kuota ada 3 bijik lagi rumah....

MattDemon said...

Tahniah pada semua pemenang...! Tak sangka umah pokli bid naik sampai 45K gak..ingatkan tak glemer..uncle dodi dapat best deal wa raser..RP tuh..wow..masyuuk!

wakif said...

fuyyo... bila la wa nak main kondo...:)

pOkLi said...

tu la sifu mattdemon...kita pg survey rumah nih....tapi rupa2nya ramai yg berminat...maybe sbb RP dia murah kot

Wan Azmi said...

Uncle Dodi.. cepat la upload gambar 'Lelong Rockers' berlatarbelakang KLCC.. Apa2 hal pun... Gurney Heights memang ada keistimewaan tersendiri... tenant rumah Uncle bakal jadi artis... boleh sorok kuali kat rambut dia.. rambut afro le...
Bri... nanti sambung video 'lionsgate' tapi kau kene bawak kitorang pegi jalan jauh sikit supaya dpt khatam cite tu..

sourplum said...

sifu pie beli kt melaka la plak
da mkin meluas nih

yg kt cheras tu. pokli beli apt ape?
murah nye xsmpai 50k pon
klu ade agi nk beli la satu

Home Loan Calculator

Loan Calculator
Free loan calculator by Bankrate.com