Tuesday, May 5, 2009

Satu Solution @ Work : Pecah rumah.. Baiki rumah..

Nama aku no 3 beb.. Heheheh..

Hari ini aku banyak buat kerja area Puchong.. settlekan hal2 rumah client dari segi kemasukan air.. nak buat access card.. Tengahari sikit baru gerak ke Ram Reza dan Kim.. buat submission sikit.. hantar claim banyak.. lepas tu baru start kerja buat rumah orang...

Apt depan Giant Shah Alam yang Renza menang minggu lepas perlu di pecah masuk. Unit memang kosong, meter air telah tiada.. Ops pecah rumah tidak banyak menghadapi masalah. Rumah agak berserabut dengan barang2 tinggalan penyewa lama... bila air dah ada baru Renza akan settlekan bab2 cuci rumah.. bersihkan segala tinggalan2 lama tersebut.. Elektrik masih ada.. lampu kipas pun ada lagi.. cuma ada 2-3 lampu yang perlu diganti.. jadi.. kos baik pulih memang minimum. Cuma Renza nak cat semula unit ini, dan kemudian dah boleh disewakan.. Kita try sewa RM1000.00..






Since Satu Solution dah manage rumah2 client. termasuk hal2 baik pulih dari masa ke semasa.. hari ini kita orang buat repair works untuk Penara. Student perempuan yang duduk di sini mana tau nak repair2 lampu, suis, kepala paip bocor dan flush tandas patah.. (macam ganas je.. padahal perempuan..). Inilah antara kerenah penyewa yang satu solution kena handle, bila penyewa tak reti nak repair sendiri. Kalau nak suruh tukang paip atau wireman datang.. nak kena travelling cost lagi.. upah lagi..


Aksi apa ni??


Tengok lampu tergantung tu.. sape lah yang pasang sebelum ni?? heheh


Ok.. semua berfungsi seperti sedia kala..

24 comments:

saiful said...

tahniah..pakcik kayo

peruzz said...

wooww.. top 3.. 2 atas tuh cinaa, no.3 melayu.. pawer aa..baru masuk suda dapat top 3 ..meesti agen2 yg lame respek la agen no.3 tuh..hehe
pasni yg no.3 tu naik no .1 laa.. tgk la nanti.. hehehe

sourplum said...

xle besar kn ke gbr atas tuh
nk baca die tulis ape

wan zairulakman wan ibrahim said...

apt depan giant shah alam nie aku penah duduk dulu..tahun 1999...masa itu aku kerja giant....kerja pertama aku diperantauan....1 rumah duduk sampai 7 orang....

Wida said...

wow.. tahniah faris!! cerita la sket pasal gambar top 3 tu.. nak besarkan pun xdpt... tahniah.. semoga lebih dan lebih berjaya!!

Wida said...

Faridz.. cepat2 la amik cert jadi full agent.. boleh la amik kami2 ni jadi negotiator pulak.. hehehe..

faris said...

Top 3 in terms of last months sales je.. ala.. biasa2 je...

Tuah said...

sejak gi bidd...semua org kenal bri, tak kenal faris..terpaksalah faris munculkan gambau die dlam blog nie..hak hak hak

sales nie sales apa? tak paham aku

peruzz said...

haha..ayat tuah tang gambar tuh lawak gakk..
faris ni obi dier mengambil gambo org.. cam paparazzi.. tuh pasal jarang ade gambo die..haha
tang sales tuh.. rasenye.. kang setiap org register umah lelong n menang,,agen dapat komisen dr bank..
so faris antara agen yg top la ni... bape sales bro satu juta ke setengah juta?? kalo 2% dr satu juta ..dah bape gaji beliau... hehe

renza said...

aisayman(g)...celah mana hang ambik gambaq aku ni? terrer kau snap..hehehe. btw, ari ni tak sempat gi maintenance off. kono poi kodai lak ni haa..adusss

syada said...

tahniah2... ;D

1.tony ng,
2.jackie ang,
3.faridz senang

nk tmbh lg pun bleh..menang, tenang dah kenyang...ehehe..

RU5H said...

Bro, ni Perdana kan? Area hot ni... sewa RM1000 takde hal nyer..

mercly said...

faris kalau kau nak top spot kena letak nama omputih kat depan..william faris ke...huhu

naz said...

tahniah faris,
bila lagi nk jd full agent...
aku antara org yg nk register jd negotiater...

dulu pakai id cengkok...
aku rasa x best lak hehe tukar id lak..pakai google

pOkLi said...

tahniah faris..kitaorg akan support ko..good luck

faris said...

memandai je korang ni.. kira ok la tu dapat no 3.. aku budak baru belajar beb.. mana boleh challenge otai2 kat Kim tu.. diorang main shop lot.. tanah.. harga ratusan dan jutaan RM.. aku belum sampai tahap tu lagi.. InsayaAllah.. satu hari nanti..

anip said...

berapa harga dapat umah perdana nie faris...?

Wida said...

hehe..faris.. satu gambar tu macam angel.. ada halo atas kepala.. satu tu terus tukar.. jadi model sinki pulak..

ctfarazila said...

perghhh... tahniah top 3!

mdizone said...

aku pon nak tanya soalan yang sama dengan si anip. dapat harga bape rumah shah alam tu? aku mmg minat dengan area tu tp setakat ni tade rezeki lagi. pape pn tahniah! :)

faris said...

Apt Shah Alam to sold at RP.. 120k sahaja..

sourplum said...

apt ape kt shah alam tuh?

Anonymous said...

untuk mendapatkan peluang perniagaan di bidang IT, sila layari laman web kami, http://www.kltp.net/b29

hisham said...

wah , korang ni memang produktif la..

Home Loan Calculator

Loan Calculator
Free loan calculator by Bankrate.com