Monday, June 29, 2009

Satu Solution @ Work

Aku dah mula dapat menyusun jadual aku untuk tidak kelihatan terlalu padat. Kebanyakan kerja2 baik pulih telah di serahkan kepada network2 Satu Solution. Akan datang, Satu Solution akan membuka sebuah pejabat untuk di jadikan markas operasi Satu Solution. Masih dalam perbincangan antara 3 director Satu Solution. Tempat dah ok.. harga pun.. boleh la.. costing overhead bulanan pun telah dapat dianggarkan.. Nampak macam boleh survive dengan menggunakan seorang kerani dan seorang runner.. dapatkan office dahulu.. baru kami akan mula mencari kerani dan runner.

Kerja2 hari ini, mula2 jumpa client untuk penyerahan dokumen untuk tujuan lelongan esok. Dari Puchong, gerak ke Apt di Shah Alam, yang baru rakan kita menang di acara lelongan 20 June yang lepas, bukan lelongan mega RHB. Apt MV sekitar 130k yang dibeli pada harga 91k. Unit tidak pernah diduduki, tidak bergril dan beberapa repair works dan penggantian barang2 perlu dilakukan sebelum unit dapat di sewakan. Bingkai tingkap telah hilang di curi, grill perlu dipasang dahulu.. kemudian baru dapat mulakan kerja untuk pasang DB Box, ganti tiles yang rosak, pasang lampu dan kipas, repair tandas dan cuci rumah.. Agak banyak kerja yang perlu dilakukan. Sebelum itu owner perlu memasukkan bekalan air dan elektrik untuk unit ini.



Dari Shah Alam kami ke Ukay Perdana ke rumah Cik PM. Nak discuss masalah rumah lelongnya yang memerlukan extension dan pengiraan kos2 yang terlibat. Kes rumah Cik PM agak rumit dan lawyer yang di pertanggungjawabkan atas kes ini, agak tidak cekap membuat kerja sehingga kami yang terpaksa advice perkara2 berkaitan kepada pihak lawyer, sehinggakan part loan agreement dimasukkan ke dalam loan pun kami nak kena bagitahu, sedangkan semuanya telah di dokumenkan di dalam letter offer daripada bank. Leceh beb.. leceh..

Cik PM masak nugget je untuk kami.. lain kali masak sedap2 eh.. Hahahah..
Dah jadi lumrah aku ngan Bri bila pergi tengok rumah.. nak tengok pakai kunci jenis apa.. mangga jenis apa.. terbuat macam rumah sendiri pulak. Heheheh




Orang nak ambil gambar.. tutup muka pulak.


Cik PM belajar memotong mangga.. Pelapis ni beb..

9 comments:

MattDemon said...

Cik PM hanya memasak nudget sebab instant n mudah dimasak....haha..sori El..

puding_melo said...

arrgghh..aku dah agak dah...mesti letak jugak gambar tu.

mat, diorang x cakap nak datang awal2. mula2 suh jumpa kat the curve pastu cakap nak datang lak. dalam 1 jam x sempat nak masak laksa johor. so nugget je la.

korang awas, kalao bri and faris datang rumah korang, diorang akan cek pintu korang dulu. abis semua pintu di belek. dekat 10 minit ada kot. even pintu dapur aku pun diorang belek.

aku try potong mangga tu tp x terpotong, faris buat sekali je. huhuhu..x larat..

syada said...

uit..tu la mkn nugget je tu yg x kuat pegang cutter..hehehe..opsss...:P

bling2 said...

syada mmg kuat bab2 potong mangga ni.. tp mangga siam la kot. haha

puding, saya nk dtg uma awk nk rase laksa johor... ni dh bgtau awl2 ni. haha

bri, ade cek x ampai baju uma puding?

peruzz said...

cik pm.. cube cek balik dekat pintu tuh.. ntah2 diorg letak camera kt situh.. hahahaha..
ite gambar potong mangga tuh.. potong bebetul ke .. eksyen saje..
sifu faris ni bukan takat pawer bab2 rumah.. pasal ambek gambau pn dier pawer..paparaazzi faris.. haha

sourplum said...

ape kes nk cek ampaian org tuh :P

Tuah said...

PM, raya taun nie ko balik johor tak?ada masa aku datang, ko masak sedap2.

tgk gaya ko potong mangga tuh, kuat gaks ko....lain dari cara pie ajar aku.

pie2020 said...

tuahh... mangga yg ko potong tuu lagi besarr .... kena lah cara lainn...

ahad nie satu solution buatt kerjaa mana ... aku akan hadir kan diri.. sudah lama ada urusann lainn

tuanbri said...

Pie,
ahad ni kita buat kerja hias Office Satu Solution...
selamba? siapa mau tolong?
bagi nama kat macha faris.

Home Loan Calculator

Loan Calculator
Free loan calculator by Bankrate.com