Monday, August 31, 2009

Satu Solution @ Work

Pagi tadi aku ke rumah client yang satu Solution manage di Hentian Kajang. Kalau ikut tenant, adalah banyak benda yang kami nak kena buat. Nak suruh drill, nak betulkan paip sebab ada leaking/bocor dan juga nak hantar TV. Aku pun ajak Bri pergi sama. Rumah ni disewa oleh student UKM yang buat master, awek. Rupanya, kepala paip tak ketat dan mudah rosak. So.. cuma tukar kepala paip sahaja. Drill pula, rupanya diorang nak tambah selak pada pintu, tapi selaknya belum beli lagi. Kalau pun pakai selak tambahan, tak payah drill pun, cuma pakai screw driver pun dah ok.. paling2 pun pakai hand drill. Kejap je dah settle la.. cheh.. Aku kerja separuh hari je hari ni. Baby sitter aku balik kampung 2 hari, so.. pukul 1 wife aku pergi kerja, aku kena jaga anak aku sampai malam. Esok pun sama la.. Dah lama tak jaga anak aku sendiri.. duduk rumah main dengan diorang, habis bersepah satu rumah.. hahahah..

Pergi kedai beli ketam.. masak chilli crab. Hari tu pergi william nak makan chilli crab, crab takde.. jadi, hari ni aku masak sendiri je.. Senang je nak masak chilli crab.. Cili kisar, bawang merah, bawang putih, asam jawa, halia, serai, taucu, garam dan gula.. itu sahaja bahan2 nya.. Cari ketam yang besar2 takde, jumpa ketam bunga je.. Layan je la..

Selamat Hari Merdeka!!

9 comments:

al_husni said...

bro, pasni opis satu solution tu ko buat satu partition tuk buat kelas memasak..haha..aku rasa wida, syada n puding mesti pileyyy...:-)

kelang said...

aku pon nak join kelas memasak tu..wow chilli crab :)

ayip said...

perghhh....faris...nnti bukak company base kan memasak...!!sy tgk anda byk expert memasak lorrr...

kita tukar dari william ke faris shop....

syada said...

saya mau try lah itu recipe..letak la gamba skali..heheh.saya suke tgk gamba mknan..ehehe..

phalla said...

hi , your site is good, can we exchange link?
here is my link
http://khmerlovenews.blogspot.com

I hope you can

Best regards,
phalla

Anonymous said...

habis ko,
buah pala nak berkenalan tukar2 link pulak dah dgn tokey lelong.

ni lah padahnya pegi siam aritu kemudian main bagi je bisnes kad kat drebar teksi.

wakata said...

wow. 12/9 ada byk yg menarik

ZamZam said...

Faris, nko g jumpa tenent tak bgtau pun.. huhu.. macam2 yg diorang mintak..

pepun, thanks..

Anonymous said...

wakata,

12/9 try RES0239, RES0240 & RES0247. Market 100-110k. ada swimming pool, 24hr security.

Good luck!

Home Loan Calculator

Loan Calculator
Free loan calculator by Bankrate.com