Monday, December 14, 2009

Lelongan RHB 14/12/2009

Hari ini aku dan Bri turun ke lelongan RHB di JTR untuk membida 2 unit hartanah. Auction Hall JTR penuh sesak hari ini. Hanya 27 unit sahaja hartanah untuk dilelong, itupun ada beberapa unit yang telah pun called off, tapi kehadiran pembida memang ramai. Sepatutnya bermula pukul 2.30 petang. Aku sampai pukul 2.20 petang. Aku kena bawa anak2 aku lagi untuk hari ini. Babysitter aku ada emergency. Pukul 3.15petang pun belum bermula. Aku tak tau apa yang menyebabkan kelewatan. Sambil2 itu Bri cerita, JTR suka sangat guna system loceng untuk kiraan semasa lelongan. Aku baru sedar selama ini aku tak pernah hadiri lelongan JTR sehingga selesai lelongan. Pernah sekali aku ke lelongan JTR, tapi bila unit called off, aku terus balik tanpa menunggu lelongan unit lain bermula. Kalau di lelongan Mega RHB pun, aku selalunya akan berada di bilik Ng Chan Mau atau Ehsan atau Tancorp. Jadi, hari ini kira first time aku hadiri lelongan JTR dari mula sehingga selesai. Pada aku, system yang annoying. Orang dapat reserve price pun sibuk nak kira guna loceng. Dah la membebel panjang. Hal tewas aku tak kisah. Kedua2 unit yang dimasuki, tewas. Unit Seksyen 7 Shah Alam dari reserve 108k naik kepada 140k dan unit Penara dengan 17 bidder, dari reserve 40k naik kepada 77k. Well.. ianya satu kekalahan tipis sebenarnya. Tapi pada aku, tewas tetap tewas. Minggu depan kita cuba lagi.

Untuk listing lelong terbaru, sejak Jumaat sehingga hari ini, semakin banyak listing2 menarik dengan harga yang menarik, yang memang mampu menarik ramai pembida. Seriously, memang banyak tempat menarik yang dah keluar listing. Tapi, since aku dah inform regular buyer aku, aku cuma akan update yang mana yang orang belum booking lagi. Malam2 sikit baru aku update..

9 comments:

MattDemon said...

JTR.waduss...hall yg kecil n takde minum2 teh...kedekut la JTR keke..

btw, kenangan manis tahun 2008 dulu sbb dapat Pantai Dalam ngan rege RP...:)

asrif said...

cepat update en faris... tak sabar nak hunting rumah .....

mailmat said...

Tuan, cyberjaya tak de ka? Salam.

faris said...

Tuan mail, Cyberjaya ada.. tapi mahal lagi la.. kita tunggu sampai murah sikit.. :)

joefizi said...

tak sabar nak layan rumah lelong lagi

Anonymous said...

area seremban xde ke tuan..

joefizi said...

komen di atas

orang seremben ke<>?\

Anonymous said...

la ni dok kat bangi tp cari umah kat seremban..
ada plan nak wat ngan umah tu


-akay-

faris said...

Seremban pun ada.. Nilai pun ada.. email aku untuk bagi spesifikasi atau lain2 maklumat..

Home Loan Calculator

Loan Calculator
Free loan calculator by Bankrate.com