Tuesday, December 8, 2009

Lelongan2 Menarik Disember Uploaded.

Kita dah tiba ke bulan Disember. Penghujung tahun. Facts and figures Satu Solution, kami dah harungi 400 unit lelongan untuk clients sepanjang tahun ini, lebih kurang 100 berjaya di menangi. Peratus kejayaan 25%. Not bad. Terima kasih atas sokongan semua. Cuma akhir2 ini kemenangan sukar di capai. Pelabur2 hartanah semakin bertambah. Pertambahan yang mengakibatkan persaingan semakin sengit. Bukan mudah nak dapatkan hartanah pada harga yang terbaik sekarang. 10-20% below market value dah cukup bagus untuk waktu sekarang. Strategi baru perlu di atur untuk mengharungi tahun 2010. Kalau boleh kita nak kekalkan momentum dan kekalkan status sebagai pelabur hartanah. Bukan setakat beli 1-2 biji sahaja seumur hidup. Kalau boleh kita beli 10 biji seorang. Atau mungkin 10 biji seorang, setahun. Maksudnya, beli setiap bulan satu unit. Sesuatu yang bukan mustahil untuk dilakukan. Sementara menunggu bonus hujung tahun atau awal tahun, sementara menunggu dividen asb masuk, bagus kalau kita dapat rancangkan strategi baru. Bagus kalau kita dapat mulakan pencarian tempat2 baru untuk di teroka. Hot area yang sedia ada semakin sukar diperolehi. Kalau dapat pada harga murah, memang kita bernasib baik, dan memang itu rezeki kita. Tapi, secara teorinya, untuk waktu sekarang, bersedia untuk berbelanja lebih kalau tempat2 hot yang kita cari dan kita idamkan.

Untuk sementara waktu, Satu Solution sedang nego dengan beberapa pihak untuk dapatkan deal yang terbaik dalam pembelian hartanah. Ada juga kami cuba dapatkan direct nego tanpa melalui lelongan. Itu yang ramai berminat kan?? Heheheheh.. Seriously, memang ramai yang berminat dengan cara ini. Cuma lokasi hartanah yang kita kena pilih, sama ada berbaloi atau tidak. Nampaknya banyak projek2 Satu Solution hanya akan bermula tahun hadapan. Tak sempat nak realisasikan dalam tahun ini. Yang bagusnya, Satu Solution semakin berkembang. Berkembang bersama rakan2 semua.

Hari Sabtu 19 Disember ini, Satu Solution bercadang nak adakan sessi boardgame Cashflow101 sekali lagi. Kita nak buat dari pagi, kemudian rehat makan tengahari, kemudian sambung main lagi sampai petang. Untuk sessi kali ini, kami akan kenakan bayaran, harga promosi dan termasuk makan tengahari (buffet). Satu sessi kami bercadang untuk buat 4 meja, dengan 4 pemain + 1 banker dari pihak Satu Solution yang bertindak sebagai mentor. Jadi, jumlah tempat adalah untuk 16 pemain sahaja, maximum. Berminat? More information will be updated next week.

Untuk lelongan bulan Disember, aku dah update di ruangan lelongan menarik. Kalau berminat, email aku atau Tuanbri.

*Bulan Julai 2010 aku nak ke Bandung beramai-ramai dengan keluarga aku, tapi the unexpected berlaku. Mungkin aku pergi, mungkin aku tak dapat pergi, mungkin aku pergi tapi wife aku tinggal. Persoalan hanya akan terjawab dalam 1-2 minggu lagi, baru boleh buat perkiraan. Tapi berita ini, suatu berita gembira. Cuba teka berita apakah??

11 comments:

palie said...

caiyuk fariz...

jeguk said...

bini ko pregnant ke faris??tahniah2..MOga bertambah2 rezeki...betul ke jawapan aku nih??heheh...kalo betul ada hadiah x??

juruukur said...

jeguk.. aku agak.. bini dia gayat naik kapal terbang laa.. he he he

tahniah faris...

ctfarazila said...

Tahniah Faris... rapat gak kali ni ek... rezeki jgn ditolak... :)

PS: Upadate aku pasal Casa Subang ASAP. Aku call ko x angkat & x return call pon...TQ!

treec00l said...

wah,

tahniah2, rezki gak tu :D

Alhamdulillah.

bird said...

waa.. sungguh produktif abang faris kita ni..

asrif said...

cashflow tu.. tolong la buat pada hari ahad... hari sabtu kena pegi orang kawin.....

pie2020 said...

nie apa nye spamm ko kasii lepas nie . ayo yoo ..

wakif said...

tahniah to ss... just received call from faris, apartment shah alam dah ada tenant nak masuk... so now boleh fokus target for next year...

again tq to faris & bri...

algu said...

nk dapata ahli SS junior baru tuu..
congrats my pren..

peruzz said...

woww.. cik atromen nok dapat adeq lagi.. bes aa noura & yasmeen dapat adeq.. tahn iah broo

Home Loan Calculator

Loan Calculator
Free loan calculator by Bankrate.com