Wednesday, December 3, 2008

DIY bersama Abang Din

Hari ni abang Din nak ajar semua orang macam mana nak pasang paip. Mula2 lekatkan white tape pada paip, gulungkan lebih kurang 3-4 gulung.

Bila dah siap letak white tape, masukkan kepala paip pada lubang yang berkaitan.


Putarkan ikut arah pusingan jam. Tada.. dah siap.



Nasib baik Din tak panggil Man. Benda cam ni pun nak panggil Man. Nasib baik Tuanbri paksa Din pasang pasang sendiri. Rumah ni tenant nak masuk cepat, tu yang Din kelam kabut nak pasang paip, nak pasang lampu. Kalau aku ada pun aku hangin dengan Din ni, heheh.. Ni sebenarnya Din dengan Tuanbri pergi settlekan rumah Vista Pinggiran Din. Penyewa tak sabar2 nak masuk bulan Dec ni. Harga sewa pun ok. Rumah dah siap dapat penyewa, bila nak makan besar lagi Din..


8 comments:

juruukur said...

Faris.. sewa area sini berapa ekk? Maintannace fees berapa?

bling2 said...

woww... cargas abg din... baguih2..

peruzz said...

wah.. din da jadik sifu tukang umah lak.. pasni leh la aku blajo ngan sifu tukang din lak.. pawer ranger la din

faris said...

maintenance 85.00
sewa lebih kurang range 550.00 ke 800.00.. sila lah beli juruukur..

juruukur said...

heh hehe.. best gak tempat tuu.. ada pool, dekat jusco, pasar borong, view pun ok..

Apa? suruh aku beli.. heh ehe heh.. kena tunggu dividen ASB dulu..

tuanbRi said...

juruukur, kau dah beli sini...
aku jd ejen kau boleh?
byr duit minyak ngan tol je...
++ masuk duit blnj faris sekali..hehe
selamba?

carjunk said...

WOW!!din dah ada penyewa. sapa duk din? kalo perempuan single, bg aku kutip sewa bulan2 ler.hehe.
juruukur nk beli gak ker?pakai dividen ASB jer?wow..hehe.

Anonymous said...

aku rasa lepasni din mesti ada wat blog pulak la...he2
bugee

Home Loan Calculator

Loan Calculator
Free loan calculator by Bankrate.com