Thursday, January 8, 2009

Cash Flow 101 Game To Play..

Aku baru balik lepak dengan Juruukur, collect Cashflow 101 boardgame. Entah bila aku nak main. Masa cuti aku tak sama macam orang lain, takpe akan ku cari masa yang sesuai nak main game ni nanti. Tak sabar... life aku dah makin busy. Kepada sesiapa yang nak membeli cashflow 101 game ini juga, sila dapatkan dari Juruukur. RM350.00 sahaja. Sila collect di Puchong atau masa sesi TT. Ya, RM350.00 sahaja. Kalau korang search harga sebenar di internet, lebih kurang RM700.00++. Sekarang korang boleh dapat separuh harga sahaja. Beli lah, bila dah handal, boleh kita main sama2 bila2 nanti.

Baru aku iklankan Auction Services, sambutan yang di terima memang menggalakkan. Terima kasih kepada mereka yang menyokong servis aku. Nama tak payah sebut la ye.. private and confidential. Ya, aku dah mula agak sibuk nak catch up dengan kerja baru ini. Sebelum ini, buat untuk diri sendiri, sekarang dah sibuk2 nak buatkan untuk orang lain pulak. Standard kena jaga, servis kena bagus, baru dapat repeated customer continuosly. Yang penting, kita kaya bersama!!! Aku harap, kepada sesiapa yang ada pertanyaan tentang servis aku ni, boleh emailkan pada aku atau tuanbri, atau boleh sms pada aku. Aku ni ada kerja full time, masa kerja aku tak boleh angkat phone, harap semua faham.

Pagi tadi aku dah register sebagai Real Estate Negotiator, jadi, kepada sesiapa yang nak masuk membida, aku harap sekurang kurangnya korang boleh ambil pakej register only. Bukan apa, kalau korang pergi bid saja2 tak daftar dengan agent macam aku ni, korang cuma kayakan bank sahaja. Sekurang kurangnya, kalau register dengan aku, kita dah kurangkan modal yang kita keluarkan. Aku tak dapat nak publish complete rate dan servis yang aku tawarkan, kerana ada beberapa isu sensitif, dan juga kadang2 servis ni tailored made. Ada yang tak perlu digunakan, tak payah la aku buat, dan itu boleh mengurangkan kos kepada korang juga. Malam ni aku tak banyak idea nak menulis, mungkin sebab aku penat. Tak cukup tidur ni. Malam ni nak membuta puas2 skit.

*Juruukur suruh aku buat servis buat blog untuk orang lain. Ada ke orang nak? Heheheh.. Mungkin Alhusni akan jadi first customer aku. Blog ayam dia tak siap2 lagi. Setakat ini, aku pandai guna platform blogspot sahaja. Kalau ada sesiapa yang nak buat blog, aku boleh tolong buatkan di masa lapang aku. One time fee RM50.00 sahaja.

11 comments:

juruukur said...

faris.. tima kasih..

Untuk fren semua.. sapa-sapa yang nak main game cashflow101.. boleh dapatkan dari juruukur.

bagus sangat main game nii.. kita boleh belajar banyak benda.. pasal money, busineess, account.. MBA kalau tak caya boleh tanya keown, saiful, salmi atau sapa2 yang pernah main game nii..

juruukur bukan jual, bukan agent pun.. tapi juruukur nak syer ngan fren semua.. kalau berminat nak main game nii.. boleh dapatkan ngan juruukur, harga RM350 jee utk 1 board

kalau kita order banyak.. boleh dapat diskaun.. jom order.. jangan tak order..

juruukur @ hafizal 012 3193576

INGAT TANAH, INGAT JURUUKUR

Anonymous said...

sifu faris,

Den offer jadi jadi staff part time auction services leh tak?

p/s ..sangguh menempuh lautan api..dan apan rintangan yg datang...(assigmentyg diberi.)

-pecah kaca pecah gelas.dah baca tolong jelas...-asrimiat-

din said...

mana gambar game tu faris?

biasanya bila post mesti ada gambar... la ni dah takde gambar plak ke?

letak la banyak2... aku pun macam nak gak la.. leh pakai kad tak bayar? hehe..

ko main ngn aku je lah kat ofis faris, takkan nak main ngn noura plak.. hehe...

sok bawak opis..

nahar said...

sifu...

saya mau apply utk jadi staff bleh ??
saya banyak masa utk turun auction.
sesambil tuh bleh blajar... and bersosial sesama member.

weh aku tak gurau ler... serius ni.

Wida said...

Fizal..

CF 101 ni terus dari US ke? Ke yg bid kat lelong.. kad semua cukup tak? Huu.. mcm berminat je..

faris said...

@wida : ni game baru. berbalut plastic lagi. aku pun tak bukak lagi.

@nahar: boleh. nanti aku pikirkan secara serius jugak.

@din: duduk diam2..

jeguk said...

selamat bermain CF101...memang membuka minda...best ar..sudah ada itu board..dapat rege murah lagik,ada geng anytime bleh main..
ramai geng PMC suda ada itu board..juruukur...MET..Faris...n..xlama lagik..wida...

al_husni said...

wokeh faris nnt kita bincang lanjut.. aku nk bukak isu apa ye?? kengkawan ada idea x? mungkin nnt balik dr US leh dpt idea kot..

din said...

eh nape aku kena dok diam2 plak ni?
mana boleh... bila nak bawak game tu? aku pun nak join main sekali.. bleh la.

kawan2 jom serang rumah faris untuk bermain game CF 101 ni... :P

faris jgn lupa masak sekali..

topeq said...
This comment has been removed by the author.
Matt Azuri Zukainain said...

Alhamdulillah..game yg aku cari2 terjumpa gak...btw aku dah order ngan Hafizal (Juruukur)...leh la aku main sorang2 kat Kenya..!..:)

Home Loan Calculator

Loan Calculator
Free loan calculator by Bankrate.com