Sunday, November 22, 2009

SS Talk Day 21 Nov 2009

Sessi talk bersama lawyer dan banker semalam memang mendapat sambutan. Ramai kehadiran dari bakal2 pelabur baru. Tak sempat nak berkenal-kenalan. Sepatutnya sessi sekitar 2 jam, tapi berlanjutan ke pukul 1 lebih. Di lain masa mungkin kita boleh anjurkan lagi dengan masa yang lebih panjang, memandangkan ramai yang mempunyai banyak persoalan.








Lebih kurang pukul 2 petang baru start main Cashflow 101. Main 2 board sahaja. Table aku habis awal sebab Ja adahal.. terpaksa tamatkan permainan pada pukul 4 petang. Lain kali boleh main lagi.







Semalam juga ada lelongan di 3 tempat yang berlainan. Kita menang 2 unit Tiara Beach Resort pada harga reserve. Unit studio pada harga 75k dan unit 2 bilik pada harga 90k.

14 comments:

sepul_besut said...

tq kpd penganjur.. byk ilmu y dapat..

Wida said...

Congratz.. di atas majlis ilmu yang dijalankan.. Mana muka Miss Ja ni..

Congratz juga dapat TBR 2 bijik.. harga buka TBR studio dah tinggi ye sekarang.. 2 bilik ok lagi..

tumpang lalu said...

terima kasih penganjur..moga dapat diadakan lagi masa akan datang. Sesi taklimat yang amat menarik..byk info gua dapat. Tp disebabkan masa tak mencukupi (habis lewat), tak sempat gua nak main cashflow. Tak dilupakan, terima kasih juga pada penganjur kerana belanja air kotak. Gua tak makan apa2 lg pagi tu, w/pun lapar tp tahan jer sbb syg nak tinggal sesi taklimat. Ok bravo satu solution!!

engkubujal2211 said...

waw....
tahniah semua pd yg hadir...
manyak syok aku tgk korang dlm gambar..

ir.asiah said...

dapat banyak ilmu & info ..
sampai otak rase cam tepu ..
hehe.. thanks SS.
korang memang best! :)

palie said...

SS kena organize lagi nie...
aritu cam xcukup masa ja..
QnA part tu tgk cam byk lagi soklan dr guest nak tya tp sebab masa xmengizinkan....yg byk tanya tu asri budok rembau ko?heheh...lawak arr dia..

kochakaden86 said...

herm...dah lama ikot saudara fariz punye blog ni...first time komen...salam perkenalan sume...tu la...rugi gak tak dapat hadir....ada masa harap2 pihak SS bwt lagi seminar2 camni...bermanfaat

jeguk said...

adushh..
aku ada turun kl a day before...tp xdapat join..adhock punya plan..huhu..sampai permaiville kul 1245pg..kalo ku tau faris masih melepak ngan pie sure aku tepon mau melepak sama..

lama dah nie xmain CF101..

nway..tahniah sebab berjaya menjayakan TALK nie..sangat berguna...rugi seii x dapat join...

syada said...

saya nk join jgk la nt...wida..bile nk blk sini?huhu..

fiq said...

hi..faris..
nak tanya sikit le...
sy dah beli umah lelong..
tunggakan bil api,air,cukai tanah,cukai pintu and indah water..
boleh claim balik tak..
terima kasih atas info awk

MattDemon said...

wow...tahniah pasal TBR dapat RP..rege RM75K tuh kira okiesla...tapi yg geram 2 bilik rege RM90K...berbaloi-baloi...:)

jeguk said...

fiq..
sila refer balik Condition Of Sale Anda..
Ada yg boleh claim balik..dan..
ada yang anda kena tanggung SEMUANYA..
..kekadang ada yg anda kena tanggung sebahagiannya..

matyeeee said...

lama tn tanah x buat posting. ke mana menghilang

wakif said...

loan rumah aku dah disburse, thanks to RRM, kali ni tak kena penalty w/pun extension 3 bulan....

Home Loan Calculator

Loan Calculator
Free loan calculator by Bankrate.com